bartenstein-piano-facebook bartenstein-piano-LinkedIn bartenstein-piano-youtube bartenstein-piano-google+ bartenstein-piano-soundcloud
☰ Menu

Een piano of vleugel kopen of huren

U zou graag een piano of vleugel in huis willen hebben? Dat is natuurlijk niet zomaar een aanschaf maar iets waar u goed over na moet denken.

Ten eerste is het belangrijk dat u beseft dat een piano net zoals een auto onderhoud nodig heeft, zelfs als er niet op gespeeld wordt. Geregeld onderhoud zorgt er voor dat uw piano bespeelbaar en stembaar blijft, waardoor u er meer plezier van hebt, en de piano of vleugel ook nog wat opbrengt als u hem op den duur besluit te verkopen.
Afhankelijk van de kwaliteit van uw piano en de luchtvochtigheids- en temperatuursverschillen in de ruimte waar hij komt te staan zal u uw piano meer of minder vaak moeten laten stemmen en nakijken, maar de meeste pianostemmers zullen u aaraden ten minste twee keer per jaar te laten stemmen, en uw piano (en vleugel) ongeveer om de 5 a 6 jaar een onderhoudsbeurt te geven.

Bij de aanschaf van een piano heeft u natuurlijk verschillende opties, en om het wat makkelijker voor u te maken gaan we die hier even op een rijtje zetten:

Een piano via Bartenstein Piano

Wij hebben vaak wel wat instrumenten in eigen beheer die we reviseren en te koop of te huur aanbieden. Foto's en een omschrijving hiervan vindt u onder het kopje "piano's" of onder "vleugels". Voor een ruimer assortiment aan piano's en vleugels nemen wij u graag mee naar bijvoorbeeld Henk Hupkes in Zeist of Clavis in Nieuwegein waar wij u als onafhankelijke pianotechnicus graag helpen om de beste keuze te maken en u over de prijs en de leveringscondities kunnen adviseren.